Vad är Lärarsidan?

Välkommen till ett digitalt läromedel som är gjort av lärare, för lärare. En allt-i-ett-lösning som anpassar sig efter vad du behöver, istället för tvärtom. Ett tidsbesparande verktyg med allt som läraren behöver, Skolverket kräver och eleven vill ha: genvägen till ett variationsrikt, uppgiftsbaserat och nivåanpassat lärande.

 
dator_02

Allt på en plats.
Och den platsen är här.

Det är inte längre nödvändigt att pussla ihop motsträviga bitar från olika källor för att få ett helgjutet och fungerande digitalt läromedel. På Lärarsidan.se är allt du behöver redan förberett, paketerat och klart. Vi har tagit ett helhetsgrepp som låter dig som lärare fokusera på att vara just lärare – och inte administratör.

Uppgiftsbaserat och grymt varierat.

Varierad undervisning är något vi vurmar för. Vi tror att det är det enda sättet att nå alla elever i klassen, och har därför arbetat hårt för att våra uppgifter ska erbjuda en bredd och ett djup som gör dina lektioner heltäckande och tillgängliga för alla. (Även om du naturligtvis fortfarande kan anpassa uppgifterna själv.) Variation i undervisning och examinationer är inte bara något som uttryckligen påtalas i GY11 – det är också något som motiverar och inspirerar både lärare och elever.

Till Skolverkets punkt och pricka.

En anledning till att livet blir enklare när du använder vår lösning, är att du slipper hålla ett vakande öga på regelverket. Allt undervisningsmaterial du och dina elever får tillgång till via Lärarsidan.se följer Skolverket in i minsta detalj.

Tryck inte. Klicka.

Läroboken i all ära, men i många ämnen hinner det hända ganska viktiga saker mellan första tryckningen och den reviderade upplagan. Med ett heldigitalt läromedel är nästa lektion alltid lika aktuell. Dessutom utnyttjar det elevdatorer som annars riskerar att mest användas som ovanligt påkostade anteckningsblock, och frigör många viktiga arbetstimmar för läraren.

Lärande är dynamiskt.
Med rätt läromedel.

Till skillnad från det statiskt orubbliga tryckta ordet, blir ett digitalt läromedel formbart och levande – något som märks redan i planeringsprocessen. Såväl lärare som elev vinner på den transparens och tydlighet som den dynamiska strukturen möjliggör. Ett närande lärande, med tydliga riktlinjer som bygger på kommunikation och samförstånd.

dator_2